FAQ - sikkema

Sikkema

FAQ

v

ra

gen

vragen

sikkema is brutal
sikkema is elegant

 • Hoe werkt het ?

  Sikkema biedt een made-to-measure model aan voor vrouwen. Bij ons kies je een basismodel uit onze collectie dat je vervolgens personaliseert. Personaliseren houdt in dat je verschillende elementen zelf kan kiezen, zoals de lengte van de rok, verschillende types mouwen, halslijnen en rug-openingen. Ook kies je zelf de stof en de afwerking. Hierna worden je maten opgenomen en wordt het kledingstuk op je maat gemaakt.

 • Hoe lang duurt het hele proces ?

  Het hele proces duurt ongeveer 6 weken. Na je eerste afspraak moet je ongeveer vier weken rekenen tot de eerste pasbeurt waarna het nog ongeveer twee weken duurt tot je kledingstuk helemaal klaar is.

 • Waar vinden de afspraken plaats ?

  Onze afspraken vinden plaats in ons atelier in Gent. In overleg kunnen we deze ook ergens anders laten doorgaan.

 • Wat voor stoffen gebruiken jullie ?

  Wij kopen voornamelijk Italiaanse stoffen maar werken ook met eindereeks stoffen van lokale ontwerpers. Dit laat ons toe kleine hoeveelheden aan te kopen om toch een groot aanbod te kunnen aanbieden zonder te moeten inboeten op kwaliteit. We proberen zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken maar sommige ontwerpen hebben speciale vereisten, waardoor dit niet altijd mogelijk is.

 • Waar worden de kledingstukken gemaakt ?

  Alle kledingstukken worden lokaal gemaakt, met respect voor het vakmanschap en oog voor detail.

 • Wat kost het ?

  Kleedjes starten vanaf €499 en rokken en broeken vanaf €400. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het door jou gekozen model en de gekozen stof.

 • Moet ik een afspraak maken ?

  Graag! Een afspraak laat ons toe om ons voor te bereiden op je komst maar geeft ons ook de mogelijkheid om je alle aandacht te geven. Een afspraak duurt gemiddeld 1 à 1.5 uur.

 • Hoe vaak moet ik langskomen ?

  Na de eerste afspraak volgen er meestal nog twee pas momenten. Tijdens het eerste pasmoment kijken we of alles goed en maken we nog een aantal kleine aanpassingen. Het tweede pasmoment is om te kijken of alles perfect zit waarna het kledingstuk meegenomen kan worden.

 • Welke betaaltermijn hanteren jullie ?

  Wij vragen om 50% te betalen na de eerste afspraak. Dit geldt dan meteen als bevestiging dat je akkoord bent met alles wat we besproken hebben en dat we het kledingstuk in productie kunnen laten gaan. De overige 50% is te betalen wanneer je het kledingstuk mee naar huis neemt.

 • Ik heb een eigen ontwerp, kan ik dat bij jullie laten maken ?

  Helaas, momenteel werken we alleen met onze eigen ontwerpen. Maar je mag zeker je ontwerp eens meenemen en misschien kunnen we dit met onze eigen ontwerpen wel evenaren.

 • Hoe verloopt de eerste afspraak ?

  Tijdens de eerste afspraak gaan we eerst na welk model het beste bij je past. Eens we dit gekozen hebben gaan we aan de slag met de verschillende opties. Zo zijn er per model verschillende lengtes, halslijnen, mouwen, rugopeningen, etc. mogelijk. Ook kies je op dit moment de stof.

  Als laatste stad tijdens deze afspraak nemen we je maten op zodat we het kledingstuk op maat kunnen maken.

 • Moet ik iets meenemen ?

  Als je een idee of een voorbeeld hebt van iets dat je aanspreekt mag je dit zeker meenemen. Ook is het handig als je al een idee hebt van het type schoen (hak, platte schoen, sandaal,..) dat je bij je kledingstuk wilt dragen zodat we de lengte hierop kunnen afstemmen.

 • Doen jullie ook groepen ?

  Jazeker! Je neemt best even rechtstreeks contact met ons op om dit vast te leggen. Dit kan via info@sikkema.be of +32 485 44 61 28.